Jeronim De Rada

Poet, publicist, folklorist, filolog dhe mësues, themeluesi i letërsisë dhe i kulturës arbëreshe. Lindi në Makia të Kalabrisë mësimet e para i kreu në kolegjin e Shën Adrianit të Shën Mitër Koronës. Më 1834 shkoi për të studiuar drejtësi në Napoli, ku mori pjesë gjallërisht në lëvizjen politike dhe kulturore të kohës. Më 1848 nxori të parën gazetë shqiptare "L'Albanese d'Italia"...

Kenga III

Ish te mbremja e shen Merise...

Kangjeli III

Ish e mbreme shen Meris...

Kenget e Milosaos - Kenga II

Vreshtat ishin verdhellore...

Kenget e Milosaos - Kenga I

Bota kish nderruar lisa...

Kenget e Milosaos - Kangjelji I

Ljis jeta kishe nderruar...

Kenget e Milosaos

Fryu era e maleve...

Kenge e rinise

Këndoi lauresha, e qiellit fluturoi...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •