LETERSIA SHQIPTARE - Jorgo Bllaci

Jorgo Bllaci

Jorgo Bllaci ka lindur me 1938 ne Gjirokaster. Ka studiuar per gjuhe-letersi shqipe dhe ka punuar se pari mesues e pastaj perkthyes,kurse pas burgimit
per bindje politike(1964-1967),puntor ndertimi.Me 1990 u kthye perseri ne shtepine Botuese „Naim Frasheri“...

***

Une ngjaj me bredhat neper male...

Te varri i tim vellai

E di qe me ke pritur, vella...

***

S'i mbaj meri per vitet e rinise...

***

Sa pisk e kam, sa dhembje ndiej, sa dua...

***

Na zuri bora, pa na rënë fletët...

* * *

Ti kedo mbi dhe do ta cuditje...

***

Gjithe fusha humbi neper mjegull...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •