Jul Variboba

Jul Variboba - shkrimtari i parë shqiptar, që botoi një vepër thjesht letrare. Arbëresh, lindi në katundin Mbuzat të Kozenca ( Kalabri - Itali). Mësimet e para i mori në Kolegjin Shqiptar të San Benedetos Ulanos, të themeluar nga Klementi XII me 1735 për arsimimin e të rinjve shqiptare të Kalabrisë. Pas studimeve u kthye në vendlindje, u bë prift dhe u shqua për nje veprimtari te jashtezakonshme mësimore e fetare...

Kanka e të zgjuarit

Zgjou,bir,jo më gjumë...

Gjella e Shën Mërisë virgjër

Oj jet' e ëmbël, o Shën Mëri
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •