Jusuf Gërvalla

Më 01 tetor 1995 u mbushën pikërisht 50 vite nga lindja e Jusuf Gërvallës në Dubovik të Deçanit, vrarë mizorisht më 17 janar 1982 në Untergrupenbah të Gjermanisë. Nuk ka shqiptar në Kosovë që s'di se kush është Jusuf Gërvalla. Po them "është" meqenëse jam i bindur se nuk jetoi më kot dhe as nuk ra fli më kot, shembulli i tij mbeti i gjallë në gjithë ata intelektualë, shkrimtarë dhe qytetarë që nuk po e marrin rrugën e botës por rrinë e qëndrojnë...

Flatrat e detit të humbur

Qepallat e gjata, hijet e syve dhe lagështia...

Libri i shenjtë

Shpuzë e errët matanë qelqeve që avullojnë...

Pluhur e ngjyrë

Sytë e tu qiell çerdhe e lumë i pakapërcyeshëm...

Nga memoaret e një shëtitësi

Kur u ktheva nën pullazin tim mbuluar me kashtë...

Skena nga jeta e fshatit

Dritarja e avulluar semaveri i çajit edhe vjeshtë...

Lufta dhe arti

Tutje gjithnjë akull...

Njeriu i zi

Jam i sigurtë, kurrë s'do të bëj vetëvrasje...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •