Arshi Pipa, filozofia e jetes dhe artit letrar

Duke shkruar, që në vitin 1944, se “Filozofija asht shum a pak subjektive, sado qi pretezat e saja janë për me...

Arshi Pipa

Ka lindur në Shkodër më 1920. Pasi kreu mësimet e mesme në liceun e vendlindjes, ai studioi për filozofi në Universitetin e Firences (Itali). Prej vitit 1941-1946 dha mësim në shkolla të mesme të Tiranës e Durrësit. Në prill të vitit 1946 u burgos nga regjimi komunist për idetë e tij patriotike e demokratike...

Ne kanal

Ajo ditë e fundkorrikut ishte tepër e nxehtë...

Legjenda e Drenices

Uluron murrani i cmendun...

Ndije Amtare

Kur gjendeshe tek e arta vera jote...

Nemesis (mallkim)

Ndër gropa burgjesh shkrye për gur e baltë...

Kanali

Nga Korça bumbullon. Currila shiu...

Kosoves

Vllazen shqiptare, Kosova s'asht e jona...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •