Lamë Kodra

Sejfulla Malëshova u lind (siç thonë) më 2 Mars 1900 në fshatin Limar në një familje nënpunësi. I ati i tij Tasim Hoxha, ish nëpunës dogane, në disa pika doganore të Perandorisë Turke, si në Vlorë, Dibër, Sallahorë (Greqi) etj. Ish njeri me kulturë dhe i arsimuar me shkollë turke. Në fshat dhe më gjerë njihej me emrin Tasim Efendiu. I biri jetoi fëmininë pas të atit duke marrë mësimet e para në shkollë turke. Pasi mbaroi mësimet në shkollë unike, i ati e dërgoi në Itali në Gjimnazin e "Shën Mitër Koronës"...

Lypsi plak (Gjyshi plak)

Po del nga shpella ku e ka hedhur fati...

Pas tërmetit

S'duken më ar' e luadhe...

Vetvrasja e një të dashurit

Hiqmu nga mendja, vajzë e shënjtëruar...

Shtrëngata

Dëgjoni, dëgjoni...

Une e dua Shqiperine

S'kam çiflik e s'kam pallate...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •