Mihal Hanxhari

Mihal Hanxhari lindi në Kentaki (SHBA) dhe vdiq në Tiranë. Studimet e mesme i kreu në gjimnazin e Tiranës ndërsa të lartat në Universitetin e Budapestit. Në vitet 60-75 kreu një punë të shquar për ngritjen në nivele europiane të bibliotekës së Universitetit të Tiranës. Në vitet 94-95 mbajti leksione në Institutin e Gjuhëve dhe Qytetërimeve Orientale në Paris . Vepra që ai ka lënë-poezi, prozë, përkthime, piktura, fotografi artistike- është e një cilësie të veçantë artistike...

Elegji për Kosovën

Zot nëse njerëzit s’dinë të shohin sot...

Flutura

Tashti që bie shi, tashti që pikat e shiut lënë njolla...

Dritare të hapura

Kushedi kur, kushedi kur, një ditë apo një natë...

Kaq jetë

Kaq dritë e stërlashtë...

Dajtit

Dajt djalosh që s’plakesh kurrë...

Stuhia

Stuhia pushoi retë ikën nata u qetua...

Tirana

Mure muzgjesh...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •