LETERSIA SHQIPTARE - Migjeni

Millosh Gjergj Nikolla (Migjeni)

Millosh Gjergj Nikolla i njohur si Migjeni lindi më 13 tetor 1911 në Shkodër në një familje të varfër qytetare; vdiq më 26 gusht 1938 në moshën 27-vjeçare në një sanatorium pranë Torinos në Torre Peliçe. Ishte një poet dhe prozator...

Poema e Mjerimit

Kafshatë që s'kapërdihet asht, or vlla, mjerimi...

Recital i Malësorit

O, si nuk kam një grusht të fortë...

Lagja e Varfun

Krahët e zez të një nate pa fund...

Kanga e Rinisë

Rini, thueja kangës ma të bukur që di...

Luli i vocerr

Askush s'e njef Lulin. As shoket e tij, qe perpara tij lozin...

Të Bijtë e Shekullit të Ri

Na të birtë e shekullit të ri...

Kangët e Pakëndueme

Thellë në veten teme flejnë kangët e pakëndueme...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •