LETERSIA SHQIPTARE - Mitrush Kuteli

Mitrush Kuteli

Mitrush Kuteli është pseudonimi i Dhimitër Paskos, i njërit prej prozatorëve më të shquar të letërsisë sonë, ushqyer që në fëmijëri me legjendat dhe baladat e Jugut, sidomos me ato të malësisë së Pogradecit, qytetit të lindjes së tij. Duke njohur thellë edhe letërsinë botërore, ai arriti të krijojë një prozë realiste origjinale, të fuqishme, me një fantazi të jashtëzakonshme...

Jam shkëputur

Jam shkëputur e kam ikur shumë herë...

Qendrimi

Se jam këtu kur s'kish njeri...

Çast lamtumire...

Pra, bir, mos qaj: ky është ligji e qënies...

Durimi

Durova...

Ndertimi

Jam eshtërmadh...

Sulmi

Ti bëre azape - s'u tremba...

Me di a nuk me di

Me di a nuk me di se qaj...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •