Nuhi Vinca

Nuhi Vinca lindi ne Veleshte (Struge) me 1932. Shkollen filore e kreu ne vendlindje, ndersa te mesmen (normalen) --- ne Shkup me 1953 kur e botoi dhe te paren vjershe per te rritur me titullin "Lamtumire shkolle" ne revisten "Zani i rinise". Ka kryer fakultetin filozofik. Dhjete vite me radhe, prej hapjes se Gjimnazit te Struges, punoi si profesor ne te...

Per nje sy gjume

Na u nis Suta

Kenge Mergimtari

Shpertheni sot, o vrulle lirike...

Luleve te pacelura

Lule te pacelura te moteve te shkuara

Impresion vjeshtak

Sa i zymte me qenke sot

Per emnesen e shekullit te njezete

Ju zogj te vasionit po fluturoni kah e panjo

Me Sokratin ose pa dileme

O hije e bukur sokratike

E Urrej

E urrej ate qe lavdon Henen
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •