Pano Taçi

Pano Taci ka lindur me 13 tetor te vitit 1928 ne qytetin e Gjirokastres. Ka filluar te shkruaj qe ne moshe te re.Arrestohet dhe vuan 24 vjet burg politik. Pas viteve '90 pano Taci ka botuar nje mori librash poetike dhe eshte perkthyer ne gjuhe te huaja...

Ku ta gjej një perëndi

Po ç’ Perëndi mascara

Fat murosur

Si raja

Ku e lashë

Tek ruaja mjekrrën e fytyrës

Pikësimi

Më kot bëjmë,vertikalisht

Zhgënjimi

Mbi shpresën time të fishkur

Pikëllimi

Nuk di ç’mall zemrën ia sëmboi

Këmbët e mia

Ç’të kujtojnë këmbët e mia
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •