LETERSIA SHQIPTARE - Petraq Risto

Petraq Risto

Petraq Risto ka lindur në Durrës më 9 qershor 1952, ka kryer Universitetin e Tiranës në degën e Gazetarisë si dhe një vit  pasuniversitar për kritik teatri në Institutin e Lartë të Arteve. Ka punuar si gazetar dhe libretist. Tani që prej 17 vjetësh është drejtor i Shtëpisë Botuese “Globus R.” në kryeqytet. Petraq Risto është një nga poetët më në zë të poezisë bashkëkohore shqiptare, autor i disa librave të...

Avioni Madam Baterflaj 9ë11

Komisioni i posaçëm i OKB-së, i përbërë nga tre vetë, dy gra dhe një burrë...

Gruaja e Herodit

Jam gruaja e Herodit me syrin e majtë të verbër nga lotët...

Vetmia

E veja Vetmi me rrobe të zeza kalon në kujtimet varreza...

Një trëndafil i kuq brinjas në dëborë

Një trëndafil i kuq nën dëborë: nuse nën vello...

Lufta e kthimit të 0 në 1

Gjithë jetën u mundova ta ktheja 0 në 1...
Hot news

 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •