Piro Kuqi

Lindi në Tiranë, më 25 maj të vitit 1942. Kreu shkollën e mesme të përgjithshme dhe një kurs të lartë për gjuhën frënge. Në vitin 1960 u dënua me 4 vjet burg për “agjitacion e propagandë.” Më pas, për motive politike iu hoq e drejta e botimit dhe u pa gjithmonë si njeri “i dyshimtë” nga regjimi komunist. Ka shkruar dhe botuar poezi, tregime dhe ka punuar me përkthime letrare.

Requiem për poetin pesimist Piro Kuqi

Në varfëri dhe mjerim të plotë

Iku një poet...

iku një njeri. Iku një poet...

Netëve

Shpesh herë zgjohem netëve
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •