LETERSIA SHQIPTARE - Petraq Kolevica

Petraq Kolevica

Petraq Kolevica, lindi në Korçë më 11.01.1934. Në atë qytet kreu shkollën fillore dhe të mesme. Në vitet 1952-57 kreu studimet e larta në Fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit në Universitetin e Tiranës. Ushtroi profesionin e arkitektit, ku u shqua si projektues ndërtesash qytetare dhe u vlerësua me "Urdhër Pune" dhe "Çmim Republike". Në vitin 1991, nga kolegët, u zgjodh i pari kryetar...

Autobiografi

Një engjëll dhe një djall i hodhën zaret

Nëna

Ç’më ndritka hëna te krevati!

Nocturne

Tani, kur tërë bota fle

Shpirti

Fle, shpirti, fle... vullkan i shuar
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •