At Vinçens Prenushi

At Vinçens Prenushi lindi në Shkodër më 4 shtator 1885. Shkollën për teologji e filozofi e kreu në Tirol të Austrisë. U bë njohës i mirë i shumë gjuhëve dhe kulturave evropiane, sidomos asaj gjermane. Boton më 1911 në Sarajevë vëllimin e parë të "Visaret e kombit", me titull "Kangë popullore gegnishte" (Veri, Kosovë, Shqipni e Mesme), më 1918...

Kuq e zi (28 nanduer)

Fishkllon veri, ushton duhija...

Poezia popullore e Goethes

Gjindet kush thotë për Goethen se kje nji realist...

Kujtime mbi Vincenc Prenushin

Mbrapa burgut të Durrësit, brenda telave asht një ndërtesë përdhese...

Mbi vorr të nanës

A del për mue prênvera...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •