Roland Gjozi

Roland Gjozi ka lindur ne tirane me 29 Korrik 1950. Ka kryer studimet e larta per Gjuhe Letersi Shqipe. Ne moshen 18 vjeçare botoi vellimin e pare poetik "Mozaik" qe u prit mjaft mire nga kritika dhe lexuesi. Ka botuar rreth 20 libra me poezi, tregime, romane etj., si dhe eshte autor i...

Vegim a siluete

Kur ti me shfaqesh, lumenjte vershojne nga qielli

Miniaturë 1

Të hapa qepallën dhe u futa brenda

Ajo s'e pa

Ajo s'e pa, s'kish si ta vinte re një trëndafil që u tha

Miniaturë 2

T'i mora gishterinjtë dhe i futa në gojë

Delirium

Dhe u shuan njerezit. Dhe humbe ti.
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •