Ekskluzive - Kujtim Mateli: Një poet i denjë për antologjinë e poezisë shqipe

Vëllimin poetik " Baladë pa mite'' të poetit Ylli Hoxhaj e kishte kërkuar prej kohësh sofra e poezisë shqiptare.Në qendër...

Intervistë ekskluzive me shkrimtarin Lazër Stani

Lazër Stani, ky emër ka behur krej tinzisht në kundrimin tim të hutuar mes titujsh dhe emrash të panumërt që përbënin këmbësorinë e lëtërsisë...

BAUDELAIRE-RIMBAUD-MIGJENI dhe Gjeneza e Poezisë Moderne Shqipe

Nga Albert Nikolla - Kështu akullsia, që është në thelb të gjërave sterile, zhytur në të ftohtë, arrin më në fund të gjejë ajrin e vet të vërtetë, që është mortja, dhe kjo shprehet me figuracionin luhatës, ndërkohë që Baudelaire rrezikon të bëhet shpërfillës gjer në sadizëm, si një metal i pa- ndikueshëm, i ruajtur dhe i...

Ylli Hoxhaj: Mirsevini në odën e vogël të poezisë sime!

Këtë  herë zgjodha disa balada  dhe po e ftoj lexuesin në odën e vogël të krijimtarisë sime: “Atëherë, mirë se më keni ardhur, miq të nderuar!..Bashkëbisedimin po e nis vetë:  A është balada një krijim i kohës?”...“Hajde e merru në këtë kohë edhe me ca balada!“- mund...

Halil Haxhosaj

Halil Haxhosaj lindi në Prekolluk (Preklukaj) të Vokshit, më 1946. Mësimet fillestare, shkollën Normale dhe SHLP – Dega Gjuhë dhe letërsi shqipe i kreu në Gjakovë...

Ylli S. Hoxhaj

Lindi  në Xhanaj të Përmetit më 1942. Shkollën fillore  e bëri në  Mërtinj e uniken në Këlcyrë. Mësimet e mesme i përfundoi në pedagogjiken “Pandeli Sotiri” Gjirokastër. Eshtë diplomuar  në Universitetin e Tiranës, në degën  gjuhë-letërsi. Ka punuar mësues në shkollat e mesme Përmet dhe Këlcyrë dhe për  disa vjet edhe në Kabinetin...

Fatmir Terziu

Fatmir Terziu u lind në qytetin e Elbasanit dhe ka studiuar pas mbarimit të shkollës së mesme të përgjithshme "Dhaskal...

Ekskluzive - Engjëll Koliqi

Engjëll Koliqi, është lindur më 10 nëntor të vitit 1956 në Stubëll të Karadakut (Kosovë). Shkollën fillore e...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •