LETERSIA SHQIPTARE - Zyhdi Morava

Zyhdi Morava

Zyhdi Morava lindi ne fshatin Grace te Devollit, me 14 mars 1946. Internohet prej Tiranes ne fshatin Yrshek per motive politike. Per te njejtat motive denohet ne vitin 1978 me 8 vjet burg...

Shira mbi shelgun e zi

Atje ku ndodhesh hidhi syte, veshtro

Shiu pikon

Pikon shi nga streh' e pranveres

Ne vigjilje

Si ndihesh sot, si ndihesh

Iken shume vjet

Si iken pa kuptuar kaqe vjet

Kesaj dite...

I hapi syte dhe kjo dite e sotme

Kur ti te vish

Kur ti te vish mbi kuaj deshirash

S'do kish me keq

Mos ndodhte ah, mos ndodhte kurre
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •