LETERSIA SHQIPTARE - Libri

6 botime te reja ne Shqiperi

Nuno Judice, i cili më 1986-n ka marrë Çmimin e Parë për poezinë nga PEN -Klubi portugez dhe sot është ...

"Inventari" për Skënderbeun, tre libra të tij në botë

Në të vërtetë është historian dhe si i tillë di t'u japë rëndësinë e duhur figurave të njohura. Moikom Zeqo...

Botimet e reja te javes

“Shërbimi sekret shqiptar 1922-1944” i autorit Kastriot Dervishi, botohet me rastin e 85-vjetorit të krijimit të Shërbimit...

Botimet e reja te javes

...gjithnjë e më shumë shkrimtarët e kohëve të sotme hasen me një problem që ka të bëjë me shumëllojshmërinë...

Botimet e reja te javes

Ai tani është një plak që del gjithnjë e më rrallë nga shtëpia, mosha dhe pleqëria kanë bërë të vetën. Mbi shpinën...

Botimet e reja te javes

Pas veprës "Komploti i Katilinës", të historianit të madh romak Salust Krispi, përkthyesja Nermin Basha na vjen...

LANSIMI I ROMANIT TË BESNIK MUSTAFAJT NË PANAIRIN E LIBRIT GAUDEAMUS NË BUKURESHT

Këto ditë, në Panairin Ndërkombëtar të Librit Gaudeamus, që është duke u zhvilluar në Bukuresht, u promovua romani “Verë pa kthim” i...

“Hamleti…” i Kadaresë gjen edhe lexuesin frankofon

Pas rrafsh një viti që pa dritën e botimit në gjuhën shqipe, vepra e spikatur eseistike e Ismail Kadaresë, “Hamleti, princ i vështirë...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •