Botuesit kundër Nenit 45

E kundërshtojnë këtë nen të Ligjit "Për të Drejtën e Autorit" pasi e konsiderojnë një shkelje të të drejtave të botimit. Dy shoqatat e botuesve shqiptarë, publicistë në prani të përfaqësuesve të Zyrës Shqiptare të Drejtës së Autorit, zyrë më të cilën botuesit po debatojnë, deklaruan dje se do të...

Kur flasim për përkthimin

Në 15 vjetët e fundit industria e botimit ka njohur një rritje të madhe dhe kjo kryesisht falë përkthimeve. Ende nuk ka statistika për raportin ndërmjet botimit të veprave origjinale dhe botimit të veprave të prejardhura (nëse do t’i referoheshim për termin ligjit “Për të drejtën e autorit…”), por secili e sheh se në stendat e librarive ka shumë më tepër përkthime...

Visar Zhiti, fiton çmimin letrar “Mario Luzi”

Ceremonia e ndarjes së çmimeve letrare ndërkombëtare "Mario Luzi" mblodhi afër mesit të këtij qershori në teatrin "Valle", ndër më të njohurit në Romë, (ku dikur ka interpretuar dhe Aleksander Moisiu), shumë personalitete të kulturës, jo vetëm italiane, por edhe asaj botërore. Mes emrave të vendeve të ndryshëm në këtë edicion të dytë, ishte edhe ai i Shqipërisë. Visar Zhitit...

Dashuritë e shkrimtarëve tanë

Nëse tradita do që dashuria t'i bëjë njerëzit më të bukur, në këtë rast janë ata që e bëjnë më të bukur dashurinë. Dashuritë e njerëzve të letrave s'mund të jenë kurrsesi më pak të bukura se veprat e tyre...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •