Ferik Ferra

Ferik Ferra (1934) filloi të shkruaj poezi që në moshën e rinisë; por vëllimin e parë të poezive ai e botoi në vitin 2001, në moshën 67-vjeçare. Që heret, ai e pati kuptuar se poezia e tij nuk mund të pajtohej me kushtet, që i kishte vënë diktatura  krijimtarisë letrare dhe, sidomos, artit poetik; prandaj...

MOLLA DHE GJARPRI

Flladi u përkëdhelet frutave në degë...

NËNË TEREZA

Skeletet dergjen hijeve të agonisë...

KA NJËZET SHEKUJ

Ka njëzet shekuj...

NATË ILIRE

Mbi Tarabosh shuen muzgu flakë e hire...

AGIMIN QË NUK E PE

Qielli mbeti bosh, hëna perëndoi...

NË BURGUN E ILIADËS

Hapësira mpihet nëpër dryj e shula...

NË SELINË INTIME

Me dy sytë e zez që i sjell një ballë drenushe...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •