Faslli Haliti, Poezia Qe Nuk Vdes

Faslli Haliti eshte thinjur duke shkruar poezi. Kjo eshte menyra me elegante dhe me sfiduese per t’u rinuar...

Bota si libër

Korpusi letrar i fillimeve të letërsisë shqipe, i përkufizuar si letërsi e vjetër shqipe, në komunitetin e kritikës letrare shqipe...

Ekrem Bardha: Larg dhe Pranë Shqipërisë

Kur lexova librin "Larg dhe Pranë Shqipërisë", kam perceptuar dhe ndjerë se në atë libër ka folur një njeri me një shpirt të madh dhe vizion të gjerë, por, nga ana tjetër, ndjej se në pjesë të caktuara të...

Flutura Acka: Kryqi i harreses

“Ti mund te “fshihesh” pas kulmeve te larta, e kap shpesh veten duke i folur atij burri, por nuk i fshihesh dot atij kulmi te perbashket dhimbjeje te dheut qe na e dha ne jemi te takueshem dikur, diku, edhe pa u takuar kurre me...

Alfred Papuciu: Nxenesja e etur e gjuhes romanshe

Libri me titull: “Nxenesja e etur e gjuhes romanshe”, shkruar nga Alfred Papuciu, vjen para lexuesve, pas disa librave shqip dhe dygjuhesh te autorit. Ky vellim, nga brendia kap nje game te tere problemesh, te trajtuara me ndjenje e ngrohtesi e me nje gjuhe te pasur...

Tonin Cobani: Variacione me fjalen komb

Ne librin e titulluar "Variacione me fjalen komb", autori, nga nje shkrim ne tjetrin, shpalos mendimet e sintetizuara, jo vetem nga specifika e problemeve te shumta qe ai ngre, por sjell nje risi te vecante...

Bedri Myftari: Zonja e Ambasadorit

Nuk ka libra me te mire se ata ne te cilet nje shkrimtar eshte duke shfaqur veteveten nepermjet rrefimit te dashurive sublime dhe marrezive te tyre. Ndaj edhe libri i fundit i shkrimtarit Bedri Myftari eshte njera prej romancave me te ndjeshme ne letrat e sotme shqipe...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •