Rreth krijimtarisë së poetit nga Tropoja,Gjon Neçaj

Poeti Gjon Neçaj banon në Bajram Curri,Tropojë.Me thjeshtësinë e tij ai duket sikur fshihet atje...

Kalosh Çeliku: Engjëlli im është Grua

Opusin krijues të Kalosh Çelikut e begaton edhe një përmbledhje. “Vdekja më deshi më pak se Ti...

Xheladin Hamza: Ngjyrat e shkëlqimit

Në qoftë se krijimi i poezisë i ngjan një odisejade, siç do të thoshte studiuesi ynë i mirëfilltë i poezisë ...

Arsim Halili: Vështrim i librit “Shtëpia afër pyllit” të autorit Bilall Maliqi

Krijimtaria shpirtërore e Bilall Maliqit sikur ka marrë rrugë të mbarë. Ai mbase krijon në relacione...

Besim Muhadri: Poezia si akt i qëndresës dhe i përkushtimit atdhetar

Poezia e Brahim Avdylit erdhi në një kohë kur në artin poetik të Kosovës kishin shpërthyer edhe...

Kalosh Çeliku: Lamtumirë Bërllok

Të gjashtë dramat e vëllimit “Lamtumirë bërllok“ të Kalosh Çelikut (“Imzot , lehin qentë“,“...

Kalosh Çeliku: Ehu

Një vepër me prestigj të lartë artistik, estetik, stilistik, përmbajtësor e mesazhik, që kapërthen...

Fahredin Shehu: Xhevat Mustafa - Mëkatet e vetmisë

Se si tek ne lexohet më pak se kudo tjetër, fenomeni i mosleximit mund të gëlltiste faqe, vëllime...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •