Ali Berisha: HARMONIA NDËRMJET LËNDORES DHE SHPIRTËRORES NË NJË ROMAN

Është folur në jetën e përditshme, është shkruar në shkencën e mjekësisë madje edhe në vepra...

Rrustem Geci: Poetë të mëdhenj shqiptarë - Fatmir Terziu

Në komunitetin letrar në internet dhe nëpër faqe të revistave dhe forumeve, emri i Fatmir Terziut është...

Anton Gojçaj: Cungimi i brendshëm dhe cungimi i jashtëm

Në planin përmbajtësor, Kristaq Shabani në veprën me titull jo të zakonshëm për një roman, "Kryefjala...

Mehmetali REXHEPI: KËRKIMBËRJA E FISNIKËRISË

Brenda tre cikleve: Dhimbja e lisave të prerë, Burgu i hënës dhe Nën emrin tënd i gjykoj drurët është...

Jakup CERAJA: “Vrasësi i konsullit”

Jakup Ceraja kryesisht në veprimtarinë e tij të bollshme artistike qe dhe mbet një poet lirik me një vokacion...

Ekzili i shpirtit shqiptar sipas poeteshës rumune Victoria Milescu

Sali Bashota konsiderohet si njëri ndër përfaqësuesit më të rëndësishëm të poezisë shqipe në Ballkan..

Ejup CERAJA: JURIST DHE POET I MIRË

Ndodh edhe kështu, pse jo. Një jurist i mirë të shkëlqejë edhe në artin e bukur letrar, në poezi. Isa që...

Anton Cefa: Motivet e dhimbshme te ikjes se padeshiruar

Duket se kur teoricieni francez i kritikës së artit, Peltie, aq i pëlqyer prej poetit tonë të madh, Migjenit...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •