"Shqipja po reformohet teresisht"

Gjuha shqipe ka ndryshuar shume, per mire dhe per keq pas viteve 90, koha kur ndryshoi sistemi...

Hans-Joachim Lanksch: Disa mendime për Gegnishten sot

Që në fillim duhet me ju rrëfye dy gjana: prej meje nuk mund të pritni nji kumtesë shkencore, mbasi...

Jorgji Kote: Sfida e shqipes

Eshte vertet sfide intriguese shoqerore; sic pohohet dhe nga personalitete te fushes, gjuha simbolizon...

Mehmet Elezi: Në kërkim të fjalëve të shqipes

Unë nuk jam gjuhëtar profesionist, kam mbaruar për Gjuhë-Letërsi dhe gjithnjë kam qenë i dashuruar...

Ali Berisha: Gabimet e një fjalori të madh

Fjalori i Mehmet Elezit që u botua në vitin 2006 patjetër se paraqet risi në leksikologjinë tonë. Për nga numri...

Rezultatet shqetësuese të një hulumtimi që flet për rreziqet që i kanosen shqipes në Malin e Zi

Studimi socio-linguistik "Rrezikimi i gjuhës shqipe", i autorit Haxhi Shabani, i cili trajton dygjuhësinë tek shqiptarët...

Behar Gjoka: Të vërtetat e historisë së Alfabetit Shqip

Sivjet, të paktën siç thonë përfundimet e historiografisë zyrtare të shqipes, mbushet plotësisht një shekull...

Primo Shllaku: Gjuha shqipe pa gegnishten asht si gjuha shqipe pa tosknishten

Poet me nji zâ te vetin poetik, Primo Shllaku asht nji ndër autorët e letërsisë shqipe që gjatë diktaturës...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •