LETERSIA SHQIPTARE - Gjuha Shqipe

Shpëtim Alimeta: Gjuha Shqipe dhe politikat e organizuara institucionale

Në familjen e popujve te Europes jane te rralle popujt qe kane paguar kaq shtrenjte te drejten per te jetuar...

Getoar Mjeku: Arsimi dhe gjuha e njësuar në Kosovë, Thikë me dy tehe

Mes ankesave të prindërve për një gjuhë të dalë dore që e flasin fëmijët e tyre dhe çmistimeve të skajshme...

Anton Gojçaj: Tkurrja e shqipes vazhdon

Teksti "Rrezikimi i gjuhës shqipe" ka karakter kërkimor-shkencor, i përket fushës së studimeve sociolinguistike...

Nuhi Veselaj: Foljet e huazuara me -I në temë cështje drejtshkrimore e fjalëformuese në gjuhën shqipe

Në këtë paraqitje do të bëhet fjalë për një nëntip emrash  me -c/ion fundor, më drejt për një nëntip foljesh...

Martin Camaj i ndëshkuar gjuhësisht

Në historinë e hershme dhe moderne të letërsisë shqipe, figura e Martin Camajt, aq e shumanshme në...

Gazmend Bërlajolli: Çmistifikimet mbi standardin dhe rolin e gegnishtes

Në nji artikull të paradokohshëm të Kristina Jorgaqit titullue “Mistifikimet mbi standardin dhe rolin e gegërishtes...

Agron Tufa: E drejta e krijuesit në diskursin mbi gjuhën

Jo vetëm ata gjuhëtarë që janë thirrur nergut në vitin 1972 të kryejnë eutanazinë mbi gegnishten, por, në përgjithësi, kur gjuhëtarët përvetësojnë arbitrarisht të drejtën e diskutimit mbi gjuhën, më ngjallin përfytyrën e një grupi studentësh...

Rozafat Berki: Tuj zbulu identitetin kombtar (Debat kritik)

Tamam Znj, Dafin, tuj msue n'shkoll nji gjuh standart, n'shpi ka me ngulit n'pavetdije strukturat dialektore qi ke ndi...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •