LETERSIA SHQIPTARE - Gjuha Shqipe

Tuj zbulu identitetin kombtar

Vite të  tana n’shkollë m’kanë ngulit n’pavetëdije strukturat e gjuhës së sotme shqipe dhe si rrjedhojë reflektoj natyrshëm n’dialekt  t’nans...

Rendesia e “alfabetit pellazgjik” te Todhrit

I pagezuar “alfabeti pellazgjik” e boterisht i njohur prej tetorit te vitit 1827 nga albanologu Johann Georg Von Hahn, ai nisi te zhbehej...

A mund te zgjerohet baza dialektore e shqipes standard?

Nga viti 1992 deri ne vitin 2002, kur u organizua nje tjeter mbledhje perkujtimore, nga gjuhesia zyrtare e kohes, u mbajt nje qendrim teper i ashper...

Elezi: Fjalori i Gjuhes Shqipe me 41.000 fjale te perjashtuara

Zoti Elezi, ju sapo keni botuar nje Fjalor te Gjuhes Shqipe, nje realizim krejt i veçante, po aq sa dhe i papritur, befasues. A mund te na thoni diçka me gjeresisht...

Shqipja, gjuha qe lindi gjuhet indoevropiane

Nga pellazgjishtia në ilirishte dhe pastaj në shqipe u shtrashëgua dhe u ruajt gjuha më e vjetër e Europës. Nga shumë historianë të huaj dhe shqiptare...

Gjuha shqipe

Gjuha shqipe bën pjesë në familjen e gjuhëve indoevropiane, ku futen gjuhët indoiranike, greqishtja, gjuhët romane, gjuhët sllave, gjuhët gjermane...

Ju ftoj në debatin: Gjuha shqipe, një nga gjuhët më të vjetra në Evropë

Thirrje Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Institutit të Gjuhësisë...

Etnogjeneza e Gjuhes Shqipe

Shqipja ka origjine nga nje nga dialektet e ilirishtes se lashte, pa mohuar edhe nje dimension trakas.Pergjithesisht edhe ilirologu me i madh i koherave tona...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •