Primo Shllaku: Te permbyset piramida e shkrimtareve te dikatures

Martin Camajn e konsideron shembullin më flagrant të përjashtimit nga letërsia për të mbërritur në ditët e sotme...

I apasionuar me shqipen

Albanologu i njohur kanadez Robert Elsie shprehet se kultura dhe letërsia shqiptare është gjithmonë e fundit ...

Intervistë ekskluzive me Nijazi Ramadanin, krijues, publicist, pedagog dhe editor i SHB “Rrjedha” në 30 vjetorin e krijimtarisë letrare

Sipas këndvështrimeve të mia për aq sa kamë shkruar apo e kamë përcjell kohë pas kohe letërsinë që po krijohet sot...

Intervistë me poeten Iliriana Sulkuqi

Aty nga fundi i viteve '70 , në një rreth miqësor, do të më jepej rasti për herë të parë,  fizikisht , të takoj poeten dhe shkrimtaren...

“Atje ku u rrita, atje ku piva sisë, atje edhe dua të vdes”

Përshëndetje Petraq, kemi kohë që komunikojmë bashkë dhe ne këto vite njohjeje kam njohur njeriun, shkrimtarin, poetin...

Intervistë me poeten Zhuliana Jorganxhi

Kishte kaluar një periudhë e gjatë kohe, 21 vjetë, që nuk isha parë me miken, "motrën", poeten tonë të talentuar, "Mbretëreshën" e Teksteve...

Veli Karahoda, letërsi në vend të fjalëve

Në atmosferën e një letërsie tjetër, 39-vjeçari Veli Karahoda do të ishte ndër shkrimtarët më të përmendur, ndoshta qysh me përmbledhjen eseistike...

Luljeta Dano: Dashuria "kultike" tej etnografisë...

Nisja ime u bë vërtet nga poezia, por çdo ide e një shpikjeje të re në vetvete është një metaforë e guximshme dhe joreale! Metafora e satelitëve...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •