Pse nuk jepet “Kurora e artë” për poetët shqiptarë

Strugë: Poeti Ali Podrimja ishte pjesëmarrës i Festivalit poetik mbrëmjet strugane të poezisë dhe për disa ditë qëndroi në qyetin e Strugës. Edhe pse njëherë refuzoi, ai pranoi më në fund...

Gjoka: Duhet të rivlerësohet edhe historia e letërsisë

E nëse populli thotë, "më mirë vonë se kurrë", shprehja vlen edhe sot kur në duar, një botues dashamirës, jo në Shqipëri, por Kosovë, na sjell një vepër tonën, një vepër plot të vërteta...

Koha e shkrimeve të Rezarta Resos

Ka nga ata shkrimtarë që thonë se letërsia ka lindur bashkë me ta, bashkë me ato germat dhe vjershëzat e para të shkarravitura në kopertina fletoresh shkolle. Për gazetarët: shkrimtarët tipikë, ata që thonë që letërsia ka lindur bashkë me ta. Por ka edhe një kategori të dytë shkrimtarësh, ata që...




 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •