Bajame Hoxha - Çeliku

Bajame Hoxha - Çeliku, u rrit nëpër kampet e intërnimit me punë të detyruar. Pas viteve '90 doli nga kampet e përqëndrimit dhe vazhdoi studimet. Ndërkohë iu dha e drejta për të botuar të gjitha ato që sistemi i kalbur i E.H. ia mohoi. Ajo tani jaton bashkë me familjen e saj, burrin e tre fëmijët në Bruksel...

Cikël poetik nga Bajame Hoxha - Çeliku

Nata e pikoi vesën në pllajë...

REPUBLIKA –II-

Andej kendej...

Beqir Buzuku

U lind në vitin 1948 në fshatin Tygjec të Dardanës, shkollën fillore e kreu në vendlindje, kurse gjimnazin në Dardanë. Studioi në SHLP, grupi Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, në Gjilan. Beqir Buzuku shkruan për fëmijë dhe të rritur. Përveç mbi 300 poezive, të botuara në “Zëri i rinisë. “Jeta e re”, “Zog mëngjesi”, “Pionieri” etj...

Bilall Maliqi

Bilall Maliqi  u lind më 08.04.1969, në katundin ElezBali, komuna e Preshevës. Shkollën fillore dhe të mesmen grafike me shkallë të lartë i kreu në Preshevë. Ka ndjekur kursin e gazetarisë dhe aftësimin në fushën e trajnimeve gazetareske në B.K.SH. “Perspektiva” Bujanoc...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •