LETERSIA SHQIPTARE - Granit Zela

Granit Zela

Granit Zela ka lindur në Bushat, (Bicaj), Kukës në 10.2.1979. Shkollën e mesme e ka kryer në Shkodër dhe Tiranë për gjuhë angleze. Është diplomuar në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja në degën “Anglistikë-Amerikanistikë” si dhe në Fakultetin Histori-Filiologji dega “Gjuhë dhe Letërsi Shqipe” në Tiranë. Ka përkthyer ese të kritikës së letërsisë të mbi njëzetë autorëve britanikë dhe amerikanë, në revista dhe periodikë letrarë si Mehr Licht!”...

Fragment nga romani “DODONA”

Bukurinë e pashoqe të Dodonës e përshkruajnë...

Qyqja

n’kullën time vetmitare tek po rrekesha për të shkruar...

Zulluland

unë me melhem ju me helm torturo tremb e trand...

Babilonia

O Zot i gjithësisë po prishet gjithësia...

Askurrkënd s’kam dashur si ty gjer më tash

askurrkënd s’kam dashur si ty gjer më tash...

Balada e vetmisë

zgjata duart drejt teje me shpresë se do të vish...

Lulet e verdha të pikëllimit

zhytur n’përfytyrime ta ndërmend fytyrën...
Hot news

 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •