LETERSIA SHQIPTARE - Rexhep Kasumaj

Rexhep Kasumaj

Libri më i ri i Rexhep Kasumajt, me titull „Marathonomaku i vonuar“, është një klithmë e brendshme shpirtërore, një mesazh shumë kuptimplotë se jetën dhe të bukurën duhet t'i bëjmë çdo ditë e nëpër vite. I mërguar nga terrori serbian në Kosovë, poeti Kasumaj, në të gjitha poezitë e tij shquhet për prushin e ngrohtë poetik, për temat dhe motivet e përjetuara. Metonimia, togfjalshi, semantika...

Cikël poetik nga Rexhep Kasumaj

Në funddhomën pa ballkon...

VDEKJA E PANËNSHKRUAR!

Në qytetin provincial O., nuk ka rrahje...

Pritje dielli!

 Dimën i acartë mbi dhè...

E marta...

Mos nis kurrë punë të martën...

Valle siluetash

 Përmortshëm siluetat vallzojnë...

Fate brezash

I çuditshëm e pak tragjik...

Autobuzi i shtatës

Mespërmes brymës mbrëmësore...
Hot news

 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •