LETERSIA SHQIPTARE - Dhimitraq Papando

Dhimitraq Papando

Dhimitraq Papando, ka lindur ne Korçë ne vitin1954. Dipllomohet në degen Mjekësi e Përgjithshme dhe më vonë specializohet Nefrolog. Ka punuar në Korçë deri ne vitin2000. Tani banon në Nju Jork. Ka shkrua poezi që në moshë të rë, por i boton ato vetëm në vitin 2006, pas rreth 30 vjetesh. Libri me përmbledhje poetike “Yjet do...

Cikël poetik nga Dhimitraq Papando

Fryn një frymë akujsh, fryn. Dridhet çurkëza në krua...

Ah, më mbytën ndjenjat, det!

Ah, më mbytën ndjenjat, det!...

Dimër

Kur vjen dimri i akulluar mbetem zgjuar nëpër netë...

Me laps do trazoj yjet

Kur shpirti mbushet plot dhe zemra rreh ngadalë...

Mes një lodre bimë ujë

Rri kundroj qiellin si zhytet i trazuar tej në det...

Ndjej një ëndje shumë të lashtë

Fasha drite më rrethuan,...si fantazma vrik u zgjuan...

Kam pritur tridhjet vjet

Kam pritur tridhjet vjet  fshehur nën hije...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •