Lek Pervizi

Lek Pervizi u lind në Skuraj të Kurbinit më 1929, në një familje me tradita patriotike. Kreu shkollën fillore e të mesme në Itali, Romë,   drejtim artistik-letrar dhe vazhdoi Liceun Artistik në Tirané për pikturë. U dallua për talentin e tij artistik e letrar, dhe që në moshë fare të re merret me krijimtari poetike duke shkruar disa poezi e dy poema me tematikë legjëndare që mjerisht kanë humbur (1949-50). Por diktatura...

Tinguj të kobshëm

Pushuen kangët e gëzueshme të rinisë...

Porto Palermo

Tallaze të zeza...

Kala e mallkueme

Tepelenë Tepelenë...

Balada e trëndafilit

E këputa një gonxhe trëndafili të bardhë...

Në shpellën e Polifemit

Ciklopin Polifem presim...
Hot news

 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •