Andon Zako Çajupi

Emri i tij i vërtetë është Andon Çako, nuk dihet për ç'arsye ai përdori edhe formën Zako. Emri letrar Çajupi është emri i një mali të vendlindjes, mallin dhe kujtimin e së cilës e nguliti dhe e përjetësoi në pseudonimin e tij. Lindi në Sheper të Zagorisë më 27 mars 1866. Mësimet e para i mori në vendlindje ku kreu dhe një shkollë gjysëm të mesme greke...

Dashuria

Do të lëvdoj dashurinë...

Vaje

Që ditën që vdiqe, që kur s'të kam parë,..

Klub' i Selanikut

Që kur thanë se prunë konstituçi...

Historia e një familjeje

Historia e një familjeje

Në vënt të parathënies

Tani disa vjet, kemi rënë tepër pas politikës...

Fragment nga drama "Burri i Dheut"

Ndëgjo mirë se ç'të themi...

Mamica

0 sulltan, mos me trëmb mua...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •