LETERSIA SHQIPTARE - Din Mehmeti

Din Mehmeti

Letërsia shqiptare nuk mund të quhet më dukuri anësore në Jugosllavi, nuk mund të quhet produkt i një pakice kombëtare të humbur diku në një cep të vendit. Shqipja sot përbën realisht gjuhën e dytë më të folur e të përhapur në federatën jugosllave (pas serbo-kroatishtes), kurse pjesa shqiptare, me gjithë problemet të njohjes politike, po fillon dalëngadalë të bëjë që ndikimi i saj të ndjehet në kulturën e Jugosllavisë dhe në letrat evropiane...

Në thellësitë joshëse

Valët e liqenit i stolis britma e fëmijëve si kundërvlerë...

Samimija

Vrapojmë teposhtë rrugëve të ngushta të Bejollit...

Tanusha

Ajo nuk ishte Tanusha e këngëve popullore, por vashë e vërtetë...

Koncert

Te perroi i karramzave gjumashe...

A thua pse troket zemra

Kembonat e rrokatura...

Qente e Diellit

Lakuriqesia kendon...

Balada per frazen e pare

Nga fraza e fryre...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •