Tri poezi të thjeshta

Nuk dua të luftoj...

Ernest Koliqi

Ernest Koliqi lindi në Shkodër më 20 maj 1903 dhe vdiq në Romë më 15 janar 1975. Është cilësuar si një ndër prozatorët më të mëdhenj. Ndërsa në poezi,siç shprehet një studiues, Koliqi u angazhua me synimin që thekson Elioti: "Asnjë art nuk është më kombëtar se poezia". Mjaftuan dy librat me tregime "Hija e maleve" (Zarë, 1929) dhe "Tregtarë flamujsh" (Tiranë 1935) që Koliqi...

Shkodra në mëngjese

Kendojnë bashkë në mengjese pesë kumbonare...

Kroni i katundit

Shtegu qi çon te kroni asht shetija e katundarvet...

Gjuhës shqipe

Lshon ame ilire n`goje agimesh s`vjetra...

Rrajët lëvizin

Nji odë buke, e gjanë, në nji shtëpi të vjetër zotnijsh...

Tue bisedue me prof. Joklin

Dy shokë të mij, studenta shqiptarë t’Univeristetit të Vjenës...

Tregtare Flamujsh

Posi.... u ba Shqipnija. Dalin te marret e vikasin rrnofte Shqiperia!...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •