Esat Mekuli/Pesë vjersha

Si tufa mëndafshi t’artë në të kaltërten shamí...

Esad Mekuli

Është lindur në Plavë më 1916, ku kreu edhe shkollën fillore. Të mesmen e përfundoi në Pejë, dhe më pas studjoi në Beograd, Zagreb e Itali për veteriner. Gjatë viteve të Luftës II Botërore merr pjesë aktive si antifashist, ndaj dhe u burgos shumë herë. Qysh në ato vite i kushtohet publiçistikës ilegale tek gazeta "Liria" për të mos iu ndarë këtij profesioni edhe pas çlirimit. Për dhjetra vjet ka qenë kryeredaktor i revistës "Jeta e re"...

Në liqenin e Plavës

Ja ku me ke, Liqen i dashur: mu ne bregun tend...

A është fajtor Shqiptari

A është fajtor shqiptari pse në këtë qiell jeton...

Mbramja

Si tufa mëndafshi t’artë në të kaltërten shami...

Popullit tim

Deshta, shum’ kam dasht-dishrue...

Gjykimi

Do të vijnë mbas nesh fëmijët tanë e fëmijët...

Shqiptari Kendon

Shekujt mbi ne...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •