Faik Konica

Faik Konica është një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publiçist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes, ai me veprën e tij të shumanshme pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar. Njeri me dituri të madhe, dhe dhunti artistike, mjeshtër i hollë i gjuhës shqipe...

Bora

Kthielltesia e qiellit shkoi me diellin...

Dita e veres

Miqve, shokeve te Lidhjes Shqipetare “Verore”,...

Ne liqen

Fletet, te thata e te verdha, kane rene...

Anes liqenit

Nata po aferohet. Drita e dites tretet dale nga dale...

Flamuri

Skenderbeu kur jetonte...

Mrika

Sulltan Murati, me dyzet mijë këmbës e me gjashtëdhjetë mijë kalorës...

Mësime mbi shqipen e re

Zoti Hekur...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •