Dibran Demaku

Dibran Demaku u lind në Abri të Epërme (komuna e Drenasit), Kosovë, më 18 prill 1956, ku edhe mbaroi shkollën fillore.Shkollimin e mesëm e kreu në Prishtinë,ku pastaj studioi Letërsinë e Gjuhën Shqipe në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit të Prishtinës. Shtatë vjet punoi gazetar në Televizionin...

Dibran Demaku: Cikël poetik

Me dhëmbjen time ti ike...

Dibran Demaku: Cikël poetik për fëmijë

Germë e parë në abetare...

Dibran Demaku: Mosha e djalërisë

Që nga dasma e fqinjit tim të parë unë e kam humbur qetësinë!-e filloi bisedën miku im i shkollës së mesme...

Dibran Demaku: Ikje nga incesti

A duhej të hyja apo jo në atë shtëpi? Kisha mbetur në mes dy zjarresh: Kërshëria më shtynte...

Dibran Demaku: Sytë

Kur po hyja në atë dhomë të vogël ku do të bëhej gjykimi im,gjëja e parë që bëra ishte shikimi...

Dibran Demaku: Ku ishe, ti babi?!...

Po ikja si i çmendur.Pa e ditur se ku shkoja.Dhe gjithçka më ngjante si në ëndërr.Në një ëndërr...

Dibran Demaku: Një ndodhi në plazh

Ditë vere.Me plot rreze të nxehta dielli.Plazhi është i mbushur me vizitorë.Është aq...
Hot news

 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •