LETERSIA SHQIPTARE - Filip Shiroka

Filip Shiroka

Filip Shiroka ka lindur ne qytetin e Shkodres ne vitin 1859 dhe u rrit ne nje mjedis te kulturuar. Qe i vogel ndoqi mesimet ne shkollen e franceskaneve, ku ka patur mesues poetin arberesh Leonardo De Martino, i cili do ti ushqente dashurine per artin poetik. Ashtu si miku i tij nga i njejti qytet Pashko Vasa, ai do te shkonte per per te ndjekur studimet e larta ne Itali...

Sipri vorrit të nj grekomanit

N’kët vòrr po kalben eshtnat t’njí qyqari...

Të nderueshmit Dom Ndoc Nikaj

Ti m’gazmove, t’lumtë dora...

Te vorri i kajmekamit

Qante i mjeri Alushi i Hasanit...

Si po prishet gjuha shqype?...

Gjyshat tonë, eh paçin dritë...

Nji lutje

Shum herë kam pasë dashtë me t’shkrue e dishroshe...

Për Kolegjin Françeskan të Shkodrës

Veshë me zhgun, me litár ngjeshun...

Nji lules se vyshkun

Lulja e bukur – keput kush te ka...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •