LETERSIA SHQIPTARE - Autorët

Albulena Pllana

Albulena Pllana u lind në Vushtrri, më 28 shkurt 1992. Në moshë shumë të re filloi të thur vargje për të dashurit që e rrethonin, për librin dhe për lodrat e veta. Takimi me mësuesen  në moshën gjashtë vjeçare në klasën e parë në SHF “ILIRIA” në Prishtinë  i hapi horizont të ri të vazhdojë me ...

Cikël poetik nga Albulena Pllana

Kësaj radhe, po u paraqesim disa krijime të  poetes së re, Albulena Gani Pllana, nga Prishtina. Ato janë të shkëputura nga vëllimi i saj me titullin, “Si e kam, atë Kosovë?, i cili doli nw qarkullim këto ditë.Ka lindur në Vushtri, më 22 shkurt 1992. Arsimin nëntëvjeçar dhe gjimnazin i ka ...

Alma Begaj: “Farfurima e shpirtit” (IV)

E ëmbla dëshirë, të thith nga shumë larg. ...

Anila Kruti

Anila Kruti u lind në qytetin e Përmetit. Eshtë diplomuar për Gjuhë dhe Letërsi shqipe. Në vitin 2006 boton vëllimin e parë poetik “Përtej skajeve me ëndrrën”. Gjatë kësaj kohe është aktivizuar me shkrimet e saj dhe prezantime letrare në gazetën “Shqip”, revistën ''Obelisk” etj.“Psherëtima e gjethes” është vëllimi i dytë poetik...

Cikël poetik nga Anila Kruti

U vështruam gjatë nën zjarrin e yjeve...

Adrian Hoxha

Pak veta kanë dëgjuar për poetin Adrian Hoxha, legjendën e dhimbëshme të Rusanit të Delvinës. Ai lindi në këtë fshat më 9 tetor 1972 dhe u nda nga kjo jetë më 21 mars 2009, në moshën 36 vjeçare, i drobitur plotësisht nga organizmi i tij, që e detyroi të mbërthehej në krevat për 23 vet me radhë. Poeti i ndjerë Adrian Hoxha, ka lindur 100 metra larg...

Adrian Hoxha: Në krahët e një fluture

Duke ecur në errësirë...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •