VARGJE PËR DUART E NËNËS DHE VRESHTAT

Rrushin që na e shtroi përpara në tryezë...

Gjergj Fishta

Figura më e madhe dhe më e fuqishme e letërsisë shqiptare të gjysmës së parë të shekullit të njëzetë është ati françeskan Gjergj Fishta (1871-1940), i cili më shumë se cilido shkrimtar tjetër i dha shprehje artistike shpirtit kërkues të shtetit të ri sovran shqiptar. I dëgjuar e i ngritur lart deri në Luftën e Dytë Botërore si 'poet kombëtar i Shqipërisë' dhe 'Homeri shqiptar', Fishta do të binte menjëherë në harresë...

DASMA NA MBLODHI SONTE NË SOFËR

Te gëzojmë sonte ti zbrazim gotat...

MIQTË E GËZIMIT

Gjithmonë me miqtë në këtë qytet...

Gazmend Krasniqi

Gazmend Krasniqi lindi në Shkodër më 1963, ku ka studiuar fillimisht për pikturë, pastaj për letërsi. Ka punuar...

PALIMPSEST POETI

Nxjerrë prej asgjëkundi dhe i pathirrur...

ROZAFA

Pak mjegull mbi Buene shpërndan çdo paqe të pari...

ËNDRRA E LUKIANIT

Një kryq prej ikjesh ditët të gjitha. Martire...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •