LETERSIA SHQIPTARE - Gjeto Turmalaj

Gjeto Turmalaj

Ka linde ne Razem të Vrithit, në Shkrel te Malesise Madhe me 12 Gusht 1942. Shkollen Fillore e ka kryer ne Vrithe, shkollen 4 vjet "unike" ne Fier, te mesmen te pergjitheshme pa shkeputje nga puna ne gjimnazin "Hydajet Lezha" ne Lezhe. Ka shkrua shume poezi, vjersha e rapsodi. Shkruan tek Revista "Kuvendi" ne Michigan, ne Revisten "Jeta Katolike" ne New York...

KAM THENË !?

Ato që mendova me i thenë...

“Zonja e Rendë” Tinka Kurti

Ylberi si në vegim shendriti kendeshem...

NEPËR ZEMËR

Terrinave të zemrës...

Në ditën e letërsisë në Michigan

Në këtë hapsine kaltërsie?...

NË BALLË TË KAZANIT RAKISË.!

O e bekuemja Hardhi...

NGA SALLA E OPERIMIT!

Aty e lëshova trupin dhe mora hijen...

"MESAZHI I HESHTJES"

Shumë njerëz në jetë janë të bekuar,duke pasur fatin e madh që të kenë prinder të mirë, që i dojnë,i mesojnë...
Hot news

 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •