LETERSIA SHQIPTARE - Gjergj Fishta

Gjergj Fishta

Figura më e madhe dhe më e fuqishme e letërsisë shqiptare të gjysmës së parë të shekullit të njëzetë është ati françeskan Gjergj Fishta (1871-1940), i cili më shumë se cilido shkrimtar tjetër i dha shprehje artistike shpirtit kërkues të shtetit të ri sovran shqiptar. I dëgjuar e i ngritur lart deri në Luftën e Dytë Botërore si 'poet kombëtar i Shqipërisë' dhe 'Homeri shqiptar', Fishta do të binte menjëherë në harresë...

Anzat e Parnasit - Metamorphosis

Qe besa, or burra...

Gjuha Shqipe

Porsi kanga e zogut t'verës...

Lahuta e Malcis - Deka

por s' din Shkjau me mbajtë miq'sí...

Mrizi i Zanave - Burrnija

Qitë dhambët përjashta, por si lata t'prehta...

Lahuta e Malcis - Shqipnia e Lirë

Do t'valvitet m'Kaçanik...

Lahuta e Malcis - Çohi të Dekun

E n'kjoftë se lypet prej s'hyjnueshmes Mni...

Lahuta e Malcis - Fragment i Zgjedhur

N'mos i paça mendt mbi hatull...
Hot news

 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •