LETERSIA SHQIPTARE - Haki Stërmilli

Haki Stërmilli

Shkrimtar patriot dhe demokrat. Lindi në Dibër të Madhe. ku mori mësimet e para; kreu gjimnazin turk në Manastir. Në vitet 1920-1924 hyri në lëvizjen demokratike dhe u bë një ndër drejtuesit e shoqërisë "Bashkimi". Pas dështimit të Revolucionit Demokratiko-Borgjez të Qershorit 1924 si emigrant politik në Bashkimin Sovjetik, Itali, Austri, Jugosllavi e gjetkë, e vijoi luftën kundër regjimit zogollian dhe bashkëpunoi në faqet e "Lirisë kombëtare" dhe "Federacioni Ballkanik". Më 1930 policia jugosllave ua dorëzoi autoriteteve të A. Zogut që e dënoi me burgim...

Sikur te isha djale - Pjesa 01

Automobili ikte me shpejti dhe tue bamë zhurmë...

Sikur te isha djale - Pjesa 02

Më shkrepi t'a shkruej jetën t'eme...

Sikur te isha djale - Pjesa 03

Më ka thanë Xha Simoni se fëmia...

Sikur te isha djale - Pjesa 04

Dje mbas dreke Marku e fotografoi t'amën...

Sikur te isha djale - Pjesa 05

Sot në mëngjes erdh Irena me më pamun...

Sikur te isha djale - Pjesa 06

Jam e dobët nga shëndeti. Nji hafsh i nxehtë m'a ka...

Sikur te isha djale - Pjesa 07

Përsëri muer letër Irena prej Shpendit...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •