LETERSIA SHQIPTARE - I

I

Irma Kurti

Irma Kurti ka lindur në 20 mars 1966 në Tiranë. Ka kryer studimet në Fakultetin e Historisë e të Filologjisë, dega anglisht në 1988. Ka punuar si mësuese e gjuhës angleze dhe më vonë gazetare në disa organe shtypi, gazeta “Mësuesi”, “Dita Informacion" etj. Në shtator 1997 ndjek në Universitetin e Athinës...

Poezi nga Isuf Graçevci

Sonte litarët e shirave lagin kujtimet për ty zë i pianos kumbon ethshëm për buzët tua trupi im po shkrihet në djersë...

Isuf Grajçevci

Isuf Grajçevci u lind më 12 korrik të vitit 1948 në fshatin Hade, ku kreu shkollën fillore. Shkollën e mesme dhe shkollimin e mëtejmë e vazhdoi në Prishtinë. Punoi si korrektor në Gazetën Zyrtare të ish Jugosllavisë, në Redaksinë e gjuhës shqipe dhe në Enciklopedinë e ish Jugosllavisë - në Redaksinë e gjuhës shqipe në Prishtinë...

Cikël me poezi nga Isuf Grajçevci

Vështroja horizontin e nuk besoja...

Iliaz Bobaj

Iliaz Bobaj lindi në fshatin Lazarat të Rrethit të Gjirokastrës, në një familje me tradita atdhetare dhe kulturore. Shkollën fillore e filloi në...

Iliaz Bobaj: Vetëshfaqja (I)

Të vetmit kalë që s’i mungon kurrë tagjia...

Iliaz Bobaj: Vetëshfaqja (II)

Shkencëtarit, i dhanë Çmimin e Vitit...

Ilir Paja: Cikël poetik "Vjeshte e ve"

Vjeshtën i dashuri vetmoi,...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •