LETERSIA SHQIPTARE - Ibrahim Kodra

Ibrahim Kodra

Ibrahim Kodra u lind me 22 prill 1918, ne Ishem te Durresit. Regjistrohet ne Shkollen Teknike "Harry Fultz", dhe ndjek kurset e piktures ne Shkollen e Pare te Vizatimit, nen drejtimin e skulptorit Odhise Paskali. Me 1938, Kodra fitoi nga Mbreteria Shqiptare nje burse per studime ne Itali. Ai kryen studimet ne Akademine e njohur "Brera" per artet e bukura, nen drejtimin e mjeshtrave Carlo Carra', Aldo Carpi, Francesco Messina, dhe ne nje kohe te shkurter radhitet nder piktoret me te mire bashkekohore...

Besa e Shqiperise

Lindi dielli në Kalabri...

Kërkoj

Kërkoj horizonteve larg...

Pershendetja e fundit

Gjatë rrugëve të Palermos...

E panjohura

Ajo ecte drejt majës...

Nje fytyre e fshehur

Ditën e 15 gushtit të '77...

Ura

Në atë ditë të bekuar...

Nje miku shkrimtar

Qielli i Pozitanos...
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •