Gjeto Turmalaj
| Saturday, 09.01.2007, 12:52 PM |  

Gjeto Turmalaj
Ka linde ne Razem të Vrithit, në Shkrel te Malesise Madhe me 12 Gusht 1942. Shkollen Fillore e ka kryer ne Vrithe, shkollen 4 vjet "unike" ne Fier, te mesmen te pergjitheshme pa shkeputje nga puna ne gjimnazin "Hydajet Lezha" ne Lezhe. Ka shkruar shume poezi, vjersha e rapsodi. Shkruan tek Revista "Kuvendi" ne Michigan, ne Revisten "Jeta Katolike" ne New York, gazeten "Illyria", New York dhe ne revisten fetaro-kulturore ne Tuz te Malsise Madhe "Zani i Shna Ndout". Ka botuar dy libra me poezi.

Ka botuar:
FJALA SI FILLIM, poezi (2002)
SA LARG, poezi (2004)


 


www.albanianliterature.org

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •