Akili ne vete te pare
| Friday, 01.12.2007, 10:29 PM |  

O muze pagojse, pezmi eshte imi
Rezikzi me beri,mjaft kobe me solli
Dha krejt para kohe ne terrina Hadi
Pa meshire mi flaku
Lumturite qe vinin

E kote pra kenga per nje lypsar kengesh
Kangur I frikur,ne xhepat e barkut rit

Kelyshe brengash

I ngroh me avujt e rropullive
Me rrufujt e shpirtit tim I mban nginjur
Me heq per freri,
E ndjek I bindur.

Ku shkojme I theras
Dhe rrekem ta vras

C'eshte kjo bote e vogel dhe krejt e pa ane
Ky det kaq I larget,dy gisht dhe mbrin ne
Ky kurm I paepshem ,pirg I ploget mishi
Vaj ne heqje shpirti
Kenge a brenge c'e je?!

Pahitur me pluhur ardhmerie te ikur
Une rekem te mbledh shpirtin ne eter
Shpirtin tim pike loti mbi rasa I thermuar
Qe larg vengojne zera vegimesh te mbytur
Ndihmome Hyji im si me ke ndihmuar

Ndihmome
Endem fuge ne duar te tua
Si s'ndrova nendje qysh n'Aulide
Patrokli im sa lire ty te fala
Dhe mijra te tjere thelle Hadit I kalla
Per nje kurm robinje per nje Kriseide.
Me zi per nje grua qe s'dim eshte a s'eshte
Per shemren e keqe te nje fare Atridit
Renkoj ne shtatore me shpirtin ne thember.

O muze pagojse,
Pezmi eshte imi.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30